Gentoo MythTV

29. 08. 08

xine, why not?

Filed under: configuration — Tags: , , — niko86 @ 19:19

after fiddling around with mplayer and the openchrome overlay i did not get mplayer with xvmc to work.
i don’t think openchrome causes the problems, everytime i tried to play a video with -vo xvmc mplayer told me that this video_out device is not compatible with the codec.
I don’t know what this means or why mplayer says that and it did not matter what codec the video was encoded with, so i gave it up.
somewhere i read about xine so i emerged it with the xvmc USE Flag, quickly went over the setup of xine.
(just execute `xine` while in x session, right click -> settings)
configured mythfrontend to use xine -f for mythvideo (-f = start in fullscreen)
that’s it, no magic happens here, just the xorg-server from openchrome overlay, the driver from openchrome overlay and xine.
it works out of the box, has lirc support, nice osd and i can play back videos with ~60% CPU Utilization.
what do you want more, compared with the fiddling with mplayer this took me 20 minutes (inlcuding the compiling of xine-lib, xine and oxine) and simply worked.
I am sure that there is a simple way to get xvmc to work with mplayer, but i just did not figure it out.

Advertisements

Leave a Comment »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: